top of page
Kari randonnée au dessus d'un fjord
  • Forfatterens bildeJonathan

Europa på sykkelDet hele startet med et behov for å utforske nye horisonter og et ønske om en sportslig og mental utfordring. Målet mitt var å nå byen Tromsø, helt nord i Norge, på sykkel.


Jeg startet i Geneva og hadde gleden av å krysse og besøke 9 land i løpet av en 4 måneders langtur. Sveits, Frankrike, Luxembourg, Belgia, Nederland, Tyskland, Danmark, Sverige og Norge.


De ulike landskapene, de skiftende værforholdene og opplevelsen av de forskjellige kulturene var i alt veldig spennende. Jeg simpelthen elsket denne langsomme måten å reise på. Landskapene passerte sakte, men samtidig så jeg at antall tilbakelagte kilometer økte jevnt.


Hver kveld fant jeg et nytt sted å slå leir ved å bruke teltet, hengekøya eller ganske enkelt ved å legge liggeunderlaget rett på bakken og sovne under stjernene. Jeg hadde gleden av å lage gode måltider etter den daglige innsatsen, enten rundt et bål eller ved å bruke gassbrenneren.


Jeg startet eventyret på sommeren, og kunne nyte varme temperaturer, ta et lite bad i sjøen og nyte en liten lur under et tre. Sykkelen min og jeg, det eneste selskapet jeg hadde. Når jeg krysset folk, nølte de ikke med å starte en samtale og var ofte nysgjerrige på hvor jeg skulle og hvorfor.


Etter et par kalde netter ankom jeg Stockholm, og det var på tide å bytte ut sommerutstyret mot vinterutstyr. Det markerte starten på en ny fase av eventyret. Nye rutiner måtte integreres, da temperaturene sank hver dag og dagene ble kortere og mørkere.


Plutselig befant jeg meg midt i vinterland og under polarnatta. Det krevde naturligvis mer innsats både dag og kveld, og det var også mer mentalt utfordrende. Jeg må innrømme at jeg hadde noen øyeblikk fulle av tvil, noen stunder med smerte og et par frosne føtter.


Til tross for de utfordrende øyeblikkene, var det aldri et alternativ å gi opp. Jeg elsket hvert eneste øyeblikk av dette eventyret. Selv de tøffe stundene. Jeg fikk erfare temperaturer på -25°C på det kaldeste og noen kraftige vinterstormer før jeg nådde min endelige destinasjon og målet mitt: Tromsø.


Jeg satt igjen med 7200 tilbakelagte kilometer, 45 000 totale høydemeter og 9 besøkte land, før dette kapittelet nådde slutten.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page